Poliklinika Dr Fatić MEDICAL - Dr Vukašina Markovića 178, Podgorica mapa Telefon: 067 006 115
Vaznost Trcanja Blog Cover

Važnost trčanja kod čitave populacije

Dragi čitaoci ovog teksta, drago mi je što ću vam približiti šta sve pozitivno donosi trčanje u vašim životima…

Prvo što će vas 100% (ubijeđen sam) privući jeste da ćete steći mnogo prijatelje kroz trčanje (jer je to najjeftniji sport) na mnogim trkama u okruženju i u našoj zemlji. Da uprostim, cilj je jedan (istrčati distancu i pobijediti sebe!). Trčanje nije samo „moram trenirati da bih izgledao dobro“ ili zbog drugih sličnih razloga. Veoma je važno da svaka osoba mora probuditi svoju svijet o tome koliko trčanje posjepješuje cirkulaciju u čovjekovom tijelu i time balansira vlastito zdravlje. Prilikom trčanja nećete dobiti pozitivan efekat na vaše mišiće već i na kompletno tijelo (krvne sudove, moždane ćelije, držanje vašeg tijela i još mnogo toga). Stoga je veoma važno da se ljudi informišu o svim blagodatima trčanja.
Zašto često čitajući tekst nailazite na „trčanje“, zato što na taj način će makar 1% uticati na vas koji sada čitate ovaj tekt da počnete trčati ukoliko se već ne bavite trčanje kao višedjelotvornim sportom.

Kada biste uzeli čisti papir i dužinom ga podijelili na dvije strane, na jednom napisali vaše svakodnevne loše navike(lijeva strana) i vaše dobre navike (desna strana) viđećete da se danas jednostavno malo pažnje posvjećuje sebi kao jedinki zbog načina života koji vas lično primorava da razmišljate o svemu sem o vama (posao, svakodnevne brige, stvaranje boljih uslova život), tako da dragi čitaoci budite baš vi ti koji ćete uzeti stvar u svoje ruke i podvući liniju jer ćete nakon toga zagarantovano uživati i biti prije svega zdraviji, raspoloženiji, srećniji i ispunjeniji. Život je jedan i budite srećni tako što krojite sami sebi vašu sudbinu (počni već danas!)

Autor:
Miloš Mikić